Sajnos az egesz csaladban csak en vagyok ezzel igy...
Viszont paromnak rizottot vagy tejszines rizst, barmikor csinalhatok. Miota eloszor megkostolta, ilyen formaban hajlando megenni ^-^ (koretkent tovabbra is inkabb foz maganak tesztat...)
Hozzavalok:
20-30 dkg csirkefile (aprora vagva), 2x2 dl-es poharnyi rizs, 1 dl feher bor, feher bors, so, 1 leves kocka, 1 cukkini (meghamozva, aprora vagva), 1 fej voros hagyma (aprora vagva), 1-2 gerezd fokhagyma (aprora vagva), 2-3 marek reszelt sajt, 2-3 evokanal olaj, viz
Elkeszites:
1. Egy labasban olajat melegitunk, a voroshagymat es a fokhagymat 4-5 percig kis langon piritjuk, majd hozza adjuk a csirke hust. Sozzuk, borsozzuk es feheredesig, jol atsutjuk.
2. Hozzaontjuk a rizst, jol atkeverjuk, kicsit piritjuk, majd felontjuk a feher borral es 1-2 percig piritjuk. Felontjuk bo vizzel, hozzaadjuk a leves kockat es letakarva kis langon gyakori kevergetes mellett fozzuk. Ha a vizet majdnem elfotte, kostoljuk meg, ha kemeny, adjunk hozza meg vizet es fozzuk tovabb.
3. Ezt addig ismeteljuk, mig a rizs majdnem puha, akkor adjuk hozza a cukkinit. Ha puha meg egy pohar vizet ontsunk hozza es keverjuk bele a reszelt sajtot, hogy beleolvadjon.
4. Ha igenyli meg forro allapotban, adhatunk hozza vizet, hogy a rizotto vegul egy szaftos etel legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése