2014. március 18., kedd

Csirkes, cukkinis rizotto

Nagy rizs imado vagyok! Sajnalom is, hogy nem kinaba vagy japanba szulettem (plane mivel amugy is imadom az eteleiket), bar valoszinuleg akkor nem lennek ennyire oda erte.
Sajnos az egesz csaladban csak en vagyok ezzel igy...
Viszont paromnak rizottot vagy tejszines rizst, barmikor csinalhatok. Miota eloszor megkostolta, ilyen formaban hajlando megenni ^-^ (koretkent tovabbra is inkabb foz maganak tesztat...)


Hozzavalok:
20-30 dkg csirkefile (aprora vagva), 2x2 dl-es poharnyi rizs, 1 dl feher bor, feher bors, so, 1 leves kocka, 1 cukkini (meghamozva, aprora vagva), 1 fej voros hagyma (aprora vagva), 1-2 gerezd fokhagyma (aprora vagva), 2-3 marek reszelt sajt, 2-3 evokanal olaj, viz

Elkeszites:
1. Egy labasban olajat melegitunk, a voroshagymat es a fokhagymat 4-5 percig kis langon piritjuk, majd hozza adjuk a csirke hust. Sozzuk, borsozzuk es feheredesig, jol atsutjuk.
2. Hozzaontjuk a rizst, jol atkeverjuk, kicsit piritjuk, majd felontjuk a feher borral es 1-2 percig piritjuk. Felontjuk bo vizzel, hozzaadjuk a leves kockat es letakarva kis langon gyakori kevergetes mellett fozzuk. Ha a vizet majdnem elfotte, kostoljuk meg, ha kemeny, adjunk hozza meg vizet es fozzuk tovabb.
3. Ezt addig ismeteljuk, mig a rizs majdnem puha, akkor adjuk hozza a cukkinit. Ha puha meg egy pohar vizet ontsunk hozza es keverjuk bele a reszelt sajtot, hogy beleolvadjon.
4. Ha igenyli meg forro allapotban, adhatunk hozza vizet, hogy a rizotto vegul egy szaftos etel legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése