2014. május 11., vasárnap

Csirke lecsoval

Sajnos meg mindig nincs szezonja a lecsonak... Viszont raszantam magam es vettem uveges lecsot, de nem mertem igazi lecsot csinalni belole, hiaba szereti olyan nagyon a lanyom. Inkabb ezt az etelt csinaltam belole probakent...
Mellekesen hozzateszem, olyan sos volt, hogy egy koromhegynyi sot sem kellett pluszba tennem hozza (bar azt se felejtsuk el, hogy en nem nagyon sozok)...


Hozzavalok:
1/2 kg csirkemellfile (vekony csikokra vagva), 1 uveg lecso, 1 voroshagyma (felkarikakra vagva), 2 gerezd fokhagyma (reszelve, aprora vagva), so, bors, pirospaprika, petrezselyem, majoranna, olaj,

Elkeszites:
1. Olajat melegitunk egy edenyben es alacsony hofokon a voroshagymat megparoljuk rajta, a tuzrol leveve pirospaprikaval megszorjuk es jol elkeverjuk.
2. Rarakjuk a hus csikokat, megpiritjuk, majd a lecsoval felontjuk. Izesitjuk borssal, majorannaval, petrezselyemmel, sozas elott kostoljuk meg, lehwt hogy a lecso mar eleg sos es nem igenyel tobbet.
3. Legkissebb langon addig fozzuk, mig a lecso leve legalabb a felere elfo.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése