2014. április 24., csütörtök

Husveti sonka maradek Alfredo szosszal

Megint elmult egy unnep...
Jo par eve a husvet elotti nagybevasarlaskor, legalabb dupla adag sonkat vasarolok, mert a hagyomanyos kenyer-tojas-torma (amit ki nem hagynank soha!) variacio mellett, imadok belole minden mast kikiserletezni.
Az idei husvet legujabb eredmenye lett ez az etel.


Hozzavalok:
Maradek sonka (apro kockakra vagva), 2 szal ujhagyma (zoldreszevel egyutt karikakra vagva), 4 evokanal sotlan vaj, 2 csesze (32 evokanla) fozotejszin, 12 evokanal reszelt parmezan sajt, so, bors, 1 csomag teszta, olaj,

Elkeszites:
1. A tesztat a csomagolas szerint kifozzuk.
2. A sonkat megpiritjuk keves olajon, majd hozzaadjuk az ujhagymat es meg par percig sutjuk, hogy a hagyma megpuhuljon.
3. Hozzaadjuk a vajat es kis langon, kevergetve felolvasztjuk, majd raontjuk a tejszint es folyamatos kevergetes mellett megvarjuk, mig a szosz besurusodik. Beleszorjuk a reszelt sajtot es addig fozzuk, mig besurusodik. Izesitjuk soval, borssal.

Tipp: Az eredeti, klasszikus Alfredo szosz, hus nelkul, csak vaj, tejszin, parmezan es so, bors hozzavalokbol keszul. Ezt a szoszt akar pizzara is kenhetjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése