2014. április 13., vasárnap

Majtokany

Nalunk a maj nagyon nagy kedvenc!
Ezt az etelt meg a lanyom is megeszi (ha villaval szetnyomkodom mig nem latja, aztan kenyerre kenem neki :)).
Meglepoen sokfele modon lehet elkesziteni, ime az egyik nagy kedvencem:


Májtokány

Hozzávalók:
½ kg csirkemáj (nagyobb kockákra vágva), 1 vöröshagyma (félkarikákra vágva), 2-3 teáskanál paradicsompüré, 2-3 teáskanál fokhagymapüré, kevesebb, mint fél bögre víz, olaj, bors, só, majoranna, 1 konzervdoboz zöldborsó, 1-2 teáskanál oyster szósz (elhagyható)

Elkészítés:
1. Egy edényben olajat melegítünk, rádobjuk a hagymát és átpirítjuk.
2. Hozzáadjuk a májat, szintén átpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymapürét, paradicsompürét, oyster szószt, ízesítjük borssal, sóval, majorannával, végül hozzáöntjük a borsót (leve nelkul). Kevés vizet öntünk hozzá, majd addig főzzük, míg a borsó és a máj megpuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése